Mit apple-ID er hacket!

Tænker du også at det sker for alle andre end dig? At det ikke er dig de går efter?

Så kan jeg sige, at jeg tænker lige sådan….eller det gjorde jeg!

Årsagen?

Min kode var opsnappet og koblet sammen med min emailadresse…bum! Forklaring kommer længere nede.

En rigtig ØV-dag

Forleden skulle jeg til møde med Lone, og i løbet af et splitsekund, stod der på min iPhone at nogle forsøgte at logge ind på mit apple-ID og endeligt “Mistet iPhone”!
Så var jeg lukket helt ude…ingen mulighed for at logge ind – ingenting.

Jeg blev sendt ned til Humac længere nede af gaden, lånte en mobil der og ringede til Apple-Support. Da jeg havde to-trinsfaktor på blev jeg nødt til at køre hjem for at kunne koble mig på enten iPad eller macBook.

Jeg kan afsløre at mit sprog i bilen hjem ikke var det pæneste, og min vrede og frustration var til at føle på. Så må I gætte jer til resten.

Da jeg åbner min MacBook herhjemme, åbner den op (jeg er lettet), men i et splitsekund efter lukker den ned, og op med en grå skærm hvor den beder mig om en kode (jeg ikke har), og at jeg skal skrive til en mail som lyder som om den kommer fra Apple (den lyder noget i stil med help.apple@mail.com) – den skal du IKKE skrive til, da du blot vil få en mail retur med krav om penge!

Det går op for mig at jeg ingen telefon har at ringe fra (fastnet-telefonen er loooong gone) og ingen ekstra mobil lige vel hånden. Heldigvis er genboen hjemme og jeg låner hans mobil.

Apple-Support reddede mig!

Jeg kommer igennem til Apple-Support som igennem halvanden, næsten to timer, guider mig så godt de kan. Mit held er, at min iPad ikke er “ramt”, så den bruger vi så godt vi kan.

Min iMac er også fuldstændig låst og eneste løsning er at jeg kommer til “mekaniker” hos ADmire i Skovlunde.
Simone hos Apple-Support forsøger at hjælpe mig til at gendanne min iPhone, men noget spærrer stadigvæk og da jeg ikke kan connecte med iTunes skal jeg ned til en Humac butik og få dem til at nulstille min telefon.

Jeg får afsluttet med Simone, som jeg takker af hele mit hjerte…en pige som bare beroliger og gør alt det bedste hun har lært.

Tak til Humac!

Jeg får hjælp af ekspedient i Lyngby, som stille siger at han nu sætter min iPhone til at gendanne, og så synes han jeg skal tage hen og få en kop kaffe imens  han ordner min telefon. Jeg skal ikke betale for servicen, da jeg er blevet hacket og han kan se jeg er helt færdig.
Der bliver bestilt den største Caffe Latte og en nutbar hos Espresso House og jeg falder lidt ned efter en skør dag.
Min mobil er nulstillet men den fungerer – alt er godt!

ADmire forklarer hvordan det hænger sammen

Hos ADmire får jeg lidt forklaring på hvordan det hele hænger sammen.
Der sidder nogle mennesker rundt omkring og hygger sig med at samle email-adresser, og desværre også adgangskoder. Dem sælger de formentlig og derefter begynder der et arbejde i at koble dem sammen.
Han nævnte, at det var vigtigt, at min apple-id kode var helt unik og ikke noget der måtte ligne nogle andre….lige her måtte jeg jo nok indrømme, at jeg nok havde en kode der var for “nem”, set med en hackers øjne.

Din kode skal være helt unik

Så sørg for at ændre din kode til noget som ingen umiddelbart kan knække, og skift den eventuelt jævnligt – det er ihvertfald sat i min kalender 😉

Det var dyre lærepenge og en kæmpe forskrækkelse…nu er de gode råd givet videre til dig.

Anja